NAVIGAL

Privacy Policy

The privacy policy and use of cookies on the Navigal.pl website

Version 1.0

The following document concerns the processing and protection of personal data relating to Users in connection with their use of the website: www.navigal.eu (hereafter referred to as the “Website”).

Navigal respects the right to privacy of those using the Navigal.pl website. In particular, the company is concerned for the protection of their personal data and applies appropriate organizational and technical solutions to prevent any interference in the privacy of Users by third parties. Our actions are aimed at guaranteeing Users a feeling of full security at a level appropriate to the applicable law, including:

  1. Regulation 2016/679 of the European Parliament and of the Council dated April 27th 2016 on the protection of natural persons with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data, and the repealing of Directive 95/46/EC (general regulation on data protection);
  2. The Act dated July 18th 2002 on the provision of electronically performed services;
  3. The Act dated July 16th 2004 – the Telecommunications Law.

Use of the Navigal.pl website is made possible using a secure SSL protocol, which significantly increases the protection of data transmission over the Internet.

Please be advised that the Website may contain external links enabling its Users to directly reach other websites, or when using the Website, Cookies may be additionally placed on Users’ devices, these coming from other entities, in particular from suppliers such as: Facebook, Twitter, Google+, in order to enable Users to use those of the Website’s functions integrated with those services. Each of these suppliers defines the rules for the use of cookies in their privacy policy, and we therefore have no influence on the privacy policy of those suppliers and their use of cookies. For security reasons, we recommend that, before using the resources offered by other websites or services, each User should acquaint himself with the document regarding the privacy policy and the use of cookies, if such information has been made available, and if it is not available, contact the administrator of the given website or service in order to obtain information in this regard.

Dictionary of terms:

  • cookie – this is a small piece of information saved by the server on the User’s computer, which information the server can read when reconnecting from that computer,
  • system log – this is information sent to the server by the User’s computer at the time of each connection; this may contain various data (e.g. IP number), from which it is possible to more or less precisely determine from where the connection arose,
  • IP address – the individual number that, as a rule, each computer connected to the Internet has; the IP number may be permanently associated with a given computer (static) or assigned to it for a given connection (dynamic),
  • SSL protocol – a special standard for data transmission over the Internet, in which the transmission is encrypted, as opposed to a regular transmission, where the transmission takes place in open text.

I. Data Collection

Within the scope of the User’s use of the Website, we store http queries directed to the server. The resources viewed are identified by URL addresses and concern:


The public IP address of the end device from which the query came;

  • The public IP address of the end device from which the query came;
  • The name of the User’s station – identification performed by an http protocol, if possible;
  • The User’s name quoted in the authorization process;
  • The time at which the query was submitted;
  • The first line of the http request;
  • The http response code;
  • The number of data sent by the server;
  • The URL address of the website previously visited by the User (the so-called referrer link) – in cases where the Website was accessed via an external link;
  • Information about the User’s Internet browser;
  • Information on any errors that occurred during execution of the http transaction.

The above-mentioned data is not associated with specific individuals browsing the Website.

Websites do not automatically collect any information, except for the information contained in cookies. The information collected in this way is used, among other things, to:

  1. Manage the Website;
  2. Identify possible security threats;
  3. Study Users’ aggregated traffic on the Website and for statistical purposes, including the use of the tools Google Analytics and GetResponse, only in cases where mailing campaigns are additionally conducted.

Within the scope of using the Website’s functions, the User may however be asked to provide the following personal data:

  • first and last name;
  • e-mail address;
  • phone number;
  • company name and address;
  • the content of the contact message.

Provision of the data indicated above is voluntary, but without its provision it may not be possible to use the Website within the scope of functions that require this (e.g. handling a publication order).

II. Processing of personal data

Data regarding a User collected via the Website may be used to determine and adapt the Website’s content to the User’s needs and to answer the User’s query as submitted by his using the contact form.

The collected personal data of Users is not forwarded to any international organizations or to third countries. Personal data may be processed by other entities only in accordance with EU or national laws.

Personal data collected by means of the forms for which the User has consented is processed for the purpose and for the period necessary to properly handle the required task. The details are specified in the relevant clauses of specific forms.

User’s rights

With regard to the processing of his personal data, a User has the following rights:

  • the right of access to that data;
  • the right to make corrections to that data;
  • the right to delete or limit the processing of that data;
  • the right to lodge a complaint to the supervisory body for personal data protection – the Chairman of the Office for Personal Data Protection.

III. The use of cookies

In accordance with Article 173 of the Act dated July 16th 2004 the Telecommunications Law, the Website uses cookies that constitute IT data, in particular text files, which are stored on the User’s end device. Cookies usually contain the name of the website they come from, their storage time on the end device and a unique number.

Cookies are used for the following purposes:

  1. To facilitate the User’s use of the Website while browsing it;
  2. The later association of that User in the event of reconnection to the Website using the device on which the cookies were saved;
  3. For creating statistics that help to understand how Website Users use websites, which makes it possible to improve their structure and content;
  4. For adapting the content of the Website’s pages to the User’s specific preferences and optimize the use of websites, tailored to the individual needs of the User.

As part of the Website service, we use the following types of cookies:

  • “Session cookies” – these are stored on the User’s end device until he logs out, leaves the website or turns off the web browser;
  • “Permanent cookies” – these are stored in the User’s end device for the time specified in the parameters of Cookies or until their removal by the User;
  • “Performance or capacity cookies” – these enable the collection of information on the use of the Website’s pages;
  • “Essential cookies” – enabling the use of the services available on the Website;
  • “Functional cookies” – making it possible to remember the settings selected by the User and personalization of the User’s interface;
  • “Own cookies” – those posted by the Website;
  • “External cookies” – those coming from any other website external to the Website;

The information is in no way linked with the personal data of the Website User and is not used to identify the User. The scope of information automatically collected depends on the settings of the User’s Internet browser. The User should check the settings of his browser to find out what information is automatically provided by the browser or to change those settings. For this purpose, we recommend Users read the “Help” facility of the Internet browser used.

Changing the conditions governing storing or receiving cookies is possible by configuring the settings in Internet browsers, for example:

Software for browsing websites, i.e. a web browser, usually by default allows cookies to be stored on the User’s end device. Website Users can change the settings in this regard. Internet browsers allow Users to delete cookies. It is also possible to automatically block cookies. Detailed information on this subject is included in the help facility or the documentation of the Internet browser used by the User.

If a User does not want to receive Cookies, he may change the settings of his browser. However, disabling those cookies necessary for authentication processes, security or maintaining the User’s preferences may make it difficult, or in extreme cases even prevent the use of the Website.

Uzasadnienie przetwarzania

Zakres przetwarzania

Przetwarzamy dane, które podajesz lub pozostawiasz w ramach korzystania z poszczególnych usług naszych Serwisów. Są to przede wszystkim dane, które podajesz w ramach udostępnionych formularzy, jak również dane, które pozostawiasz w ramach poruszania się po Serwisach, czyli m.in. te, które pozostawiasz w tzw. plikach Cookies lub te które przekazujesz w trakcie kontaktu.

W zakresie korzystania z Serwisu przez użytkownika przechowujemy również zapytania http kierowane do serwera. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL i dotyczą m.in. publicznego adresu IP urządzenia końcowego z którego nadeszło zapytanie, czas nadejścia zapytania, liczby wysłanych przez serwer danych, adresu URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (tzw. referer link) – przypadku gdy przejście do serwisu nastąpiło przez zewnętrzny odnośnik, informacji o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji http.

Cele przetwarzania

  1. Rejestracja użytkownika oraz uczestnictwo w serwisie internetowym w celu zawarcia oraz realizacji umowy.
    Korzystając z formularza rejestracji możesz zarejestrować swój udział w Serwisie jako jego użytkownik.
  2. Dokonanie transakcji.
    Możesz skorzystać ze świadczonych przez nas usług i oferowanych produktów. Dane osobowe będą przetwarzane po to, by podjąć współpracę oraz świadczyć usługę na określonych warunkach.
  3. Podjęcie kontaktu z użytkownikiem na jego żądanie.
    Korzystając z formularza możesz skontaktować się z nami.
  4. Udostępnienie wersji demonstracyjnych/testowych oprogramowania.
    Korzystając z formularza możesz złożyć wniosek o udostępnienie wersji demonstracyjnych/testowych. Dane osobowe gromadzone w powyższym procesie będą przetwarzane po to, aby zrealizować Twój wniosek, w tym odpowiednio zareagować na Twoje żądanie oraz oferować i świadczyć Ci usługi związane z Serwisem.
  5. Przesyłanie informacji handlowej na wskazany adres e-mail lub nr telefonu.
    Po wyrażeniu przez uprzedniej zgody na wskazany przez osobę fizyczną adres poczty elektronicznej lub nr telefonu zostanie przekazana informacja handlowa.
  6. Realizacja marketingu usług i produktów Administratora Danych, w tym profilowanie.
    Wykorzystane zostaną dane osobowe uzyskane w trakcie korzystania przez użytkownika z serwisu, np. newsletter. Na wskazany przez Ciebie adres poczty elektronicznej lub nr telefonu zostanie przekazana informacja dotycząca oferty (marketing bezpośredni). Wskazany cel może być także realizowany poprzez wyświetlenie spersonalizowanej reklamy na podstawie profilowania (tylko na podstawie wyraźnej, uprzedniej zgody użytkownika).
  7. Wyświetlanie tzw. web push.
    Web push polega wyświetleniu w adresie przeglądarki pytania o zgodę na otrzymywanie powiadomień. Masz możliwość zaakceptowania lub zablokowania powiadomień. Treść powiadomienia jest tworzona przez przeglądarkę bez możliwości ingerencji.
  8. Realizacja obowiązków publicznoprawnych.
    Chodzi o realizację obowiązków spoczywających na nas na mocy powszechnie obowiązujących przepisów prawa.
  9. Wykonanie obowiązków związanych z realizacją uprawnień użytkownika wskazanych w RODO.
    Wykonanie obowiązków związanych z realizacją Twoich uprawnień wskazanych w RODO.
  10. Zapewnienie bezpieczeństwa w serwisie
    Chodzi m.in. o zapobieganie rozprowadzaniu złośliwych kodów, treści, a także przeciwdziałanie uszkodzeniu Serwisów.

Kategoria osób

Osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą lub osoby fizyczne reprezentujące osoby prawne, użytkownicy Serwisów, pracownicy i współpracownicy osób fizycznych i osób prawnych.

Podstawa prawna

Art. 6 ust. 1 lit. a RODO (zgoda osoby której dane dotyczą). [Cel: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9]
Art. 6 ust. 1 lit. b RODO (przetwarzanie niezbędne do wykonania umowy) [Cel: 2, 3, 4, 6]
Art. 6 ust. 1 lit. c RODO (przetwarzanie niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego) [Cel: 8]
Art. 6 ust. 1 lit. f RODO (przetwarzanie danych pracowników i współpracowników osoby fizycznej lub prawnej niezbędne do wykonania umowy) [Cel: 1, 2, 3, 4, 6, 9]

Okres przechowywania

Dla celów: 1, 2, 3, 4,
Przez okres niezbędny do realizacji celu przetwarzania. Po realizacji dane zostaną zarchiwizowane i nie będą wykorzystywane poza celem związanym z dochodzeniem, obroną czy ustaleniem wzajemnych roszczeń przez okres ich przedawnienia.

Dla celów: 5, 7
Przez okres niezbędny do realizacji celu przetwarzania, jednak nie dłużej niż do momentu wycofania przez Ciebie zgody, a po wycofaniu wyłącznie w celu obrony przed roszczeniami przez okres ich przedawnienia.

Dla celów: 6
Do czasu zgłoszenia sprzeciwu wobec przetwarzania, a po zgłoszeniu wyłącznie w celu obrony przed roszczeniami przez okres ich przedawnienia.

Dla celów: 8
Przez okres niezbędny do realizacji obowiązków, po ich zrealizowaniu w celu obrony przed roszczeniami przez okres ich przedawnienia.

Dla celów: 9
Do czasu realizacji uprawnień podmiotu danych oraz po tym terminie w celu obrony przed roszczeniami przez okres ich przedawnienia.

Dla celów: 10
Do czasu zgłoszenia skutecznego sprzeciwu wobec przetwarzania oraz po tym terminie w celu obrony przed roszczeniami przez okres ich przedawnienia.

Dobrowolność przekazania danych

Podanie jakichkolwiek danych osobowych w Serwisie lub poza nim w ramach prowadzonej działalności Spółki jest całkowicie dobrowolne i wynika z przekazania tych danych przez użytkownika za pośrednictwem Serwisów lub w wyniku kontaktów biznesowych administrator do administratora, albo w wyniku przekazania danych pracowników lub współpracowników. W przypadku, gdy Spółka otrzymuje Twoje dane jako Odbiorca (zgodnie z Art. 4 ust. 9 RODO), a następnie, przetwarzając je dla własnych celów, staje się Administratorem Danych dla Twoich danych. Przekazanie danych – pomimo dobrowolności przekazania – może okazać się niezbędne do realizacji konkretnych usług lub żądań użytkownika np. w zakresie kontaktu, zawarcia umowy, realizacji uprawnień podmiotu danych czy udziału w danym wydarzeniu.

Podmiot przetwarzający

W zakresie przetwarzania Twoich danych możemy korzystać z Podmiotu Przetwarzającego, który na nasze polecenie dostarcza utrzymuje Serwis wraz z usługami powiązanymi realizując przy tym proces przetwarzania. Zapewniamy, że zawarliśmy odpowiednie umowy z każdym Podmiotem Przetwarzającym – oznacza to, że nie może on nic zrobić z Twoimi danymi osobowymi poza udzielonym przez nas uprawnieniem do przetwarzania. Nie może udostępniać Twoich danych żadnemu podmiotowi trzeciemu poza nami (chyba, że przepisy prawa stanowią inaczej) oraz jest zobowiązany do zachowania pełnej poufności i bezpieczeństwa przechowywania danych przez okres prowadzonej współpracy, a po jej zakończeniu do zwrotu otrzymanych informacji lub ich usunięcia.

Odbiorcy

W niektórych okolicznościach możemy być prawnie zobowiązani do udostępniania informacji o Tobie – na przykład na mocy orzeczenia sądowego, przepisów prawa lub decyzji organu publicznego. Odbiorcą Twoich danych osobowych mogą być firmy realizujące usługi logistyczne i przewozowe. W każdym przypadku upewniamy się, że mamy legalne podstawy do dzielenia się informacjami o Tobie i dokumentujemy nasze decyzje.

Przekazanie danych do tzw. państwa trzeciego

W zakresie realizacji celów przetwarzania możemy przekazywać Twoje dane osobowe do naszych dostawców, Partnerów lub usługodawców mających siedzibę poza Europejskim Obszarem Gospodarczym (EOG).

Jednocześnie dbając o bezpieczeństwo Twoich danych ściśle przestrzegamy zasad ich transferu wynikających wprost z RODO i przekazujemy dane wyłącznie tam, gdzie stopień zabezpieczenia jest gwarantowany zgodnie z decyzjami Komisji Europejskiej (np. do USA jedynie do podmiotów znajdujących się na tzw. Privacy Shield List).

Twoje uprawnienia

Zgodnie z przepisami prawa ochrony danych osobowych przysługują Ci konkretne uprawnienia w zależności od podstawy przetwarzania dotyczących Ciebie danych.

Prawo dostępu

Masz prawo dowiedzieć się, czy używamy lub przechowujemy Twoje dane osobowe – tzw. prawo dostępu do danych. Korzystając z tego prawa możesz poprosić nas również o kopię Twoich danych.

Prawo do sprostowania

Możesz kwestionować dokładność oraz treść przetwarzanych przez nas danych i prosić o ich poprawienie lub usunięcie. Jest to tak zwane „prawo do sprostowania danych”. Jeśli Twoje dane są niekompletne, możesz też poprosić nas o ich uzupełnienie np. dodając nowe informacje bądź też modyfikując już posiadane.

Prawo do usunięcia danych (do bycia zapomnianym)

Możesz poprosić nas, byśmy usunęli Twoje dane. Uprawnienie to jest znane też jako tzw. „prawo do bycia zapomnianym” i nie jest absolutne, tzn. jeśli np. inne przepisy prawa nie pozwalają na ich usunięcie. Zgodnie z RODO uprawnienie do usunięcia danych jest skuteczne m.in. w następujących okolicznościach:

  • gdy nie potrzebujemy już Twoich danych;
  • początkowo wyraziłeś zgodę na przetwarzanie, ale teraz ją wycofałeś;
  • sprzeciwiłeś się wykorzystaniu Twoich danych;
  • przetwarzaliśmy Twoje dane niezgodnie z prawem.

Możemy odmówić Ci realizacji uprawnienia do „bycia zapomnianym” w następujących okolicznościach:

  • kiedy jesteśmy na mocy przepisów prawa zobowiązani do przechowywania Twoich danych,
  • przechowywanie danych jest niezbędne do ustalenia, wykonania lub obrony roszczeń.

Prawo do ograniczenia przetwarzania

Masz uprawnienie do ograniczenia sposobu oraz zakresu w jakim wykorzystujemy Twoje dane, szczególnie w przypadku jeśli obawiasz się o prawdziwość posiadanych przez nas informacji lub sposobu ich użycia. Jeśli to konieczne, możesz również skierować wniosek o usunięcie niektórych informacji o Tobie (patrz „Prawo do usunięcia danych (do bycia zapomnianym)”). Prawo to jest ściśle powiązane z Twoimi uprawnieniami do kwestionowania poprawności Twoich danych i możliwości wyrażenia sprzeciwu wobec ich użycia.

Prawo sprzeciwu wobec przetwarzania

W pewnych okolicznościach masz prawo sprzeciwić się przetwarzaniu (wykorzystywaniu) Twoich danych np. w sytuacji, gdy nie zgadzasz się na przetwarzania w oparciu o prawnie uzasadniony interes Administratora Danych. Jeśli Twój sprzeciw będzie zasadny, musimy zaprzestać używania Twoich danych w celu, w którym pierwotnie były one przetwarzane, chyba że jesteśmy w stanie podać powody uzasadniające dalsze wykorzystanie Twoich danych pomimo skierowanych zastrzeżeń.

Masz absolutne prawo do wniesienia sprzeciwu wobec wykorzystania Twoich danych w celach marketingowych, jak również masz prawo sprzeciwienia się wobec profilowania. W tym wypadku jeżeli się sprzeciwisz bezwzględnie zaprzestaniemy używania Twoich danych w tym celu.

Prawo do przenoszenia danych

Masz prawo do uzyskania dotyczących Cię danych osobowych w sposób dostępny i możliwy do odczytania np. w postaci pliku excel lub formacie kompatybilnym. Masz również prawo poprosić nas o przeniesienie Twoich danych do innego podmiotu – zrobimy to, jeśli przeniesienie jest, jak mówi RODO, “technicznie wykonalne”. Prawo to dotyczy tylko tych informacji, które nam przekazałeś na podstawie zgody lub w zakresie realizacji bądź negocjacji warunków umowy, a przetwarzanie ich odbywa się w sposób zautomatyzowany.

Prawo wycofania zgody

Jeżeli Twoje dane są przetwarzane na podstawie udzielonej zgody, możesz dodatkowo skorzystać z prawa do jej wycofania w dowolnym momencie – pamiętaj, że wycofanie to nie ma jednak wpływu na zgodność przetwarzania z prawem przed dokonaniem wycofania.

Prawo złożenia skargi do organu nadzorczego

Pracujemy zgodnie z wysokimi standardami, jeśli chodzi o przetwarzanie Twoich danych osobowych. Jeżeli masz pytania lub wątpliwości, skontaktuj się z nami, a na pewno odpowiemy.

Jeśli pozostaniesz niezadowolony wobec treści odpowiedzi bądź realizacji przysługującego Ci uprawnienia, możesz złożyć skargę do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych – w Polsce do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Realizacja Twoich uprawnień

Możesz poprosić o realizację przysługujących Ci uprawnień w formie ustnej lub pisemnie. Jeśli przekażesz nam swoją prośbę ustnie, zalecamy, abyś przesłał ją również na piśmie lub w wiadomości email – tak, aby pozostawić wyraźny ślad korespondencji. Dostarczy nam to również potwierdzenia Twojego stanowiska lub żądań oraz umożliwi odpowiedzieć na Twoje wnioski i zgodnie z treścią Twoich oczekiwań w jak najkrótszym terminie.

Nie pobieramy opłat za realizację Twoich uprawnień i staramy się przekazywać informacje w  terminie nie dłuższym niż miesiąc – jeżeli okaże się, że będziemy potrzebować więcej czasu poinformujemy Cię o tym. W określonych przypadkach możemy pobrać stosowną opłatę np. w sytuacji ponownego żądania kopii danych – jednak wcześniej Cię o niej poinformujemy.

W celu uzyskania informacji w zakresie przetwarzania można wykorzystać poniższe kanały komunikacji:

  • telefon: +48 505 154 494
  • e-mail: rodo@navigal.eu
  • pocztę: NAVIGAL Sp. z o.o., ul. Podole 60, 30-394 Kraków

Pliki Cookies

Nasze Serwisy korzystają z plików Cookies stanowiących dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika. Pliki Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
Podmiotami zamieszczającymi informacje w formie plików Cookies w urządzeniu z wykorzystaniem którego korzystasz z Serwisu oraz uzyskującymi do nich dostęp jest Administrator Danych, ale także partnerzy Administratora Danych, m.in. świadczący usługi analityczne, twórcy Serwisu (tj. Podmiot Przetwarzający).

Wykorzystywanie Plików Cookies

Pliki Cookies wykorzystywane są w celu:

  • świadczenia usług Serwisów;
  • ułatwienia korzystania z Serwisu podczas jego przeglądania;
  • późniejszej identyfikacji w przypadku ponownego połączenia Serwisu z urządzeniem na którym zostały zapisane;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy Serwisu korzystają z niego, co umożliwia ulepszanie jego struktury oraz zawartości;
  • dostosowania zawartości Serwisu do określonych preferencji użytkowników oraz optymalizacji korzystania z Serwisu, zgodnie z indywidualnymi potrzebami użytkownika;
  • prezentacji reklam, m.in. w sposób uwzględniający zainteresowania użytkownika;
  • wymiany informacji z innymi serwisami internetowymi w celu pośredniczenia w świadczeniu usług z wykorzystaniem Serwisu.

Rodzaje Cookies

W ramach Serwisów możemy wykorzystywać następujące rodzaje plików Cookies:

  • „sesyjne” – które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu opuszczenia Serwisu lub wyłączenia przeglądarki internetowej;
  • „trwałe” – przechowywane w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony
    w parametrach plików Cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika;
  • „wydajnościowe” – umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  • „funkcjonalne” – umożliwiające zapamiętanie wybranych przez użytkownika ustawień
    i personalizację interfejsu użytkownika Serwisu;
  • „własne” – zamieszczane przez Serwis;
  • „zewnętrzne” – pochodzące z witryny zewnętrznej, tj. z innych serwisów internetowych.

Zarządzanie ustawieniami przeglądarki

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych tj. przeglądarka internetowa, zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików Cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Możesz dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików Cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików Cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja stosowanej przez Ciebie przeglądarki internetowej.
Zmiana warunków przechowywania lub otrzymywania plików cookies jest możliwa poprzez konfigurację ustawień w przeglądarkach internetowych, np.:

Jeśli Użytkownik nie chce otrzymywać plików Cookies, może zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Jednak wyłączenie obsługi plików Cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa lub utrzymania preferencji Użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach także uniemożliwić korzystanie z Serwisu.

Uwagi końcowe

Powyższe zasady mogą ulec w przyszłości zmianom, co zostanie odnotowane w zmianie oznaczenia wersji i daty aktualizacji w części nagłówkowej niniejszego dokumentu.

Prawem właściwym dla rozstrzygania sporów dotyczących zasad wynikających z niniejszego dokumentu jest prawo polskie.

Scroll to Top